Historical information

В умовах глобалізації, якість харчування та харчових продуктів відноситься до головних соціальних питань сучасності. Науки та  наукові дослідження про харчові продукти та здорове харчування базуються на знаннях біотехнології, нутриціології, харчової та фармацевтичної хімії, фармакогнозії, фармакокінетики ліків та ін. Знання основ броматології та нутриціології необхідне технологам з виробництва харчових продуктів, функціональних та біологічно активних добавок,  провізорам та клінічним провізорам, спеціалістам гігієни харчування, лікарям-дієтологам, товарознавцям, юристам тощо.

Кафедра нутриціології та фармацевтичної броматології утворена за наказом ректора Національного Фармацевтичного Університету, члена-кореспондента Національної Академії Наук України, професора Черних В.П. 1.07. 2013 р. Кафедра створена на базі двох кафедр – фармацевтичної хімії та фармакогнозії. На кафедрі фармацевтичної хімії був накопичений досвід викладання фармацевтичної броматології для іноземних студентів. Фармацевтичні аспекти нутриціології викладалися на кафедрі фармакогнозії. Ці дисципліни є складовими навчальної програми багатьох факультетів європейських університетів. Тому історія кафедри пов’язана як з історією НФаУ, так із історіями цих двох кафедр. Кафедру очолює доктор фармацевтичних наук, професор Попова Н.В.  en

Print Friendly, PDF & Email